Türk mutfağı baklava ve kebap gibi geleneksel lezzetleriyleuluslararası bir üne sahip. Bu mutfak çoğunlukla erkek aşçılar ve havalı ustalarla anılıyor. Şef Refika Birgül’e göre ‘fine dining’ (rafine bir mutfak deneyimi ve kusursuz yemek sunumları) popüler olunca dinamikler değişmeye başladı.
İstanbul’daki restoranlarda erkek aşçılar egemense de New York Times’ın haberine göre kadın aşçılar yavaş yavaş öne çıkıyor. Kadın aşçılar yoğurt, tahin ve nar gibi geleneksel malzemeleri yaratıcı biçimde kullanarak sofistike bir yemek kültürünün oluşumuna katkıda bulunuyor.
More Stories
Yılmaz Tunç: CHP kurultayına yönelik soruşturma derinleşebilir
Kabinede değişim sinyalleri: ‘Koltuk almak isteyen bazı AKP’liler Erdoğan’a raporlar hazırlamaya başlamış’
Bursa’da Finlandiya’nın fahri konsolosu belli oldu